Senast uppdaterad: 10 maj 2019

Perstorps koloniförening

Smattabygget, ett koloniområde i Perstorps kommun!

Bygglänkar


Här kommer det att finnas massor av länkar som kan vara till gagn för alla oavsett om man ska bygga nytt, bygga till eller bygga om eller enbart vill snickra ihop en enkel fågelholk.

Var handlar man och hur kan man spara pengar på sitt byggande?


Gällande inköp av byggnadsvaror så finns det en uppsjö av företag som säljer byggnadsmaterial, sen kan man välja efter kvalité, pris, närhet, möjlighet till hemleverans och så mycket annat. 

Ett tips som verkligen spar pengar är att göra inköp gemensamt med grannar, varför åka själv och handla när det finns stora möjligheter till att göra gemensamma inköp då man kan få lägre priser och transporten delar man på och man kan ge varandra smakråd också.


Samma sak gäller färgval, köp inte den billigaste sorten, den består oftast mest av vatten och det innebär att du får måla oftare, lägg hellre en liten slant på att få riktig kvalitetsfärg med god täckförmåga och lång hållbarhet. Även om du väljer kvalité framför kvantitet så finns möjligheten att handla billigt om man orkar ta sig tid att antingen surfa runt på natet och jämföra eller åka till stan och jämföra mellan de olika butikerna.

Bästa tipset för dig som målar första gången, se alltid till att du gör ett noggrant förarbete med ordentlig grundmålning, om inte så kan du lika gärna hälla ut färgen på marken.


Nedan kommer några länkar till butiker jag som ordförande själv handlar av, allt måste inte vara nytt alltid.

www.blocket.se

www.brohaga.se/

www.byggmax.se

www.jemfix.se/

www.granngarden.se/


Lägger upp fler länkar efterhand. Har ni tips så maila gärna oss.