Senast uppdaterad: 16 juni 2019

Perstorps koloniförening

Smattabygget, ett koloniområde i Perstorps kommun!

Om miljöstationen / återvinningsgården

Återvinningsgården i Perstorp som ligger längs Aronsväg, vägen som sträcker sig mellan Oderljungavägen och riksväg 21 är en av flera miljöstationer som har Hyllstofta som sin bas.

Hur det fungerar och vad du kan återvinna här finner du på denna länk.
Nårab - väl på Nårabs hemsida klickar du dig fram till Återvinningscentraler och där finner du exakt den information du behöver.

Hur hittar jag dit

För att underlätta för dig så lägger vi in en karta här. Här ligger Perstorps återvinningscentral.
Kärt barn har många namn, återvinningscentral eller gård eller miljöstation. 
Det huvudsakliga är att du hittar rätt och sorterar rätt. Lycka till!

Våra sopkärl

Perstorps koloniförening har givetvis sina egna kärl som vi sopsorterar i. Dessvärre har det varit mycket slarv kring sorteringen vilket förhoppningen är att det ska inte bara bli bra utan bland de bästa.
Kan man läsa och se / tyda bilder så är det ganska enkelt.
Att slänga hela sopsäckar med osorterat avfall i de brännbara kärlen är inte ok. Ni som slänger detta borde skämmas och blir ni påkomna så dels får ni en varning samt att vi sätter tillbaka soporna på er lott, andra gången blir det en varning och sedan får ni bekosta sorteringen själva.
Värna om vår miljö - sortera och återvinn.

Du får tillbaka...

Att sortera lönar sig ur flera synvinklar.
Det är inte bara det som du ser med blotta ögat som förbättras när vi sorterar våra sopor. Luften omkring dig blir bättre, vattendragen mår bättre och jorden återhämtar sig bättre.
Kortfattat så mår både du som omgivningen bättre.
Dessutom får du tillbaka när du komposterar, kompostjord är det bästa för din köksträdgård. Lär dig kompostera rätt finner du ett eget kapitel om.