Sorteringsguide

Hur sorterar man och var slänger man sitt avfall.

Har har du ett exemplar av den senaste återvinningsguiden från Nårab.

Läs och begrunda, man behöver inte vara rymdforskare för att reda ut dessa enkla steg.

Klicka på knappen nedan så kommer du direkt till guiden. PDF-läsare krävs.

2018 Viktig information gällande kompostering och sophantering.

I kompostgroparna får följande enbart slängas:

jord, ogräs, gräsklipp, mindre växter, mindre ris från häckklippning, sand och småkornig grus

Stenar, större växter, träd, grenar, stora mängder ris från häckklippning SKA antingen köras direkt ner till återvinningsgården alternativt samlas i en hög nere på ängen vid infarten till koloniområdet.

Emballage och plaster från växter SKA slängas på återvinningsgården, EJ i soptunnorna. Orkar man ta växter med sig till området så orkar man ta med emballaget tillbaka dit där det ska slängas.

Du som slänger hela sopsäckar kommer att få dem tillbaka, alla sopor ska sorteras, orkar du inte så ta hem din säck och släng den hemma.

Överträdelser beivras.

Grovavfall SKA sorteras och slängas på återvinningsgården.